Hétköznapi csodavárás
Szentkút-Vác és a migráció
2015. szeptember 19. 01:00:00
Éjszakai imádság
2014. április 28. 16:00:00
Advent
2013. december 14. 15:00:00
Majdnem sírtam
2013. június 28. 10:15:00
Furcsa eset
2013. június 22. 20:13:00

Gábor útijegyzetei: A pusztában

Készítő:: Tornay Gábor Publikálva: 2013. július 21. 05:00:00
Oldal megtekintve: 0 megtekintés

Harmadik napja gyalogolok a fenséges Meseta végeláthatatlannak tûnô útjain. Napkelte elôtti indulással is az útszakasznak legalább a felét árnyéktalan hôségben hagyom magam mögött. Az út mentén a már érett búza aranylik. Amikor egy-egy kis falucskát elérek hamisítatlan középkori hangulatot árasztó templomok nyûgöznek le. Az esôs június miatt -mondják a helyiek- sokkal szebb a Meseta mint az évnek ebben a szakában lenni szokott. Virágok nyílnak, színes madarak és lepkék kísérik a zarándokot.  Van ideje gondolkodni az embernek.

A természetben minden az Istentôl kapott rend szerint mûködik. Az alkalmas idô virágot bont, ami aztán a méhek feladat-teljesítése után új magot eredményez. A templomok harangtornyain a gólyafészkeknek, már vannak kis lakóik. A mezô felett héjja köröz a felszálló melegre támasztva szárnyait. A világ mûködik. A teremtés rendben van. Vár az emberre. 

Rengeteg szélkereket is láttam miközben az érett kenyérgabona, az 'élet' hullámzott mellettem.

Nagyon fáj a lábam. Már Harmadik napja megyek egy korombeli francia úriemberrel. Idônként egymás mellé szegôdve, angolul beszélgetünk. Többnyire egyetértünk. Ô évekkel ezelôtt indult Franciaországból. Minden évben két hetet megy a Caminon. Idén Leonig akar eljutni. Keresztény. Római katolikus. Elvált. 3 felnôtt gyereke van.  A volt felesége 7 kutyával, 2 macskával, egy beszélö papagájjal él együtt. A teremtményekkel, akik a Teremtô akarata szerint élik az életüket, jól érzi magát a tömegben magányos ember. A szabad akarat isteni ajándéka tesz minket boldogtalanná? Aligha. Sokkal inkább az, hogy megpróbálunk úgy élni, mintha mi nem teremtmények lennénk. Sôt a körülöttünk lévô embereket sem egyszeri, csodálatos teremtménynek látjuk. Megyünk az úton, egymás mellett és nem akarunk gyönyörködni az isteni képmás varázsában, aki mellettünk halad. 

Jó, hogy Embert teremtett az Isten. 

Útszakaszok

 
Zarándoklattal pályázok

 
Kövess minket!

 

 
Bookmark and Share

Készítette: megaweb