Hétköznapi csodavárás
Szentkút-Vác és a migráció
2015. szeptember 19. 01:00:00
Éjszakai imádság
2014. április 28. 16:00:00
Advent
2013. december 14. 15:00:00
Majdnem sírtam
2013. június 28. 10:15:00
Furcsa eset
2013. június 22. 20:13:00

Gábor útijegyzetei: A világ végén

Készítő:: Tornay Gábor Publikálva: 2013. augusztus 09. 21:15:00

Az apostoli időkben a mai Spanyolország legnyugatibb pontját tartották a világ végének. Fiesterra, a kisváros, melynek határában van az említett nevezetes hely, a nevében is őrzi ezt az emléket. Itt van a Camino egyik "0 km" köve és  a félsziget túloldalán Muxíában van a másik. Jakab apostol szó szerint vette az Úr parancsát és elment az akkor ismert világ végére, hírdetni az evangéliumot. Hogy az Isten fia meghalt értünk, de feltámadt, elküldte a Szentlelket és mindaz, aki hisz benne, örök élete van egy olyan országban, melyet "szem nem láthat, fül nem hallhat és emberi értelem fel nem foghat"

Jakab apostol utána Jeruzsálem első püspöke lett. Köztiszteletnek örvendett még a zsidók között is. Szent Pál az egyház egyik oszlopának nevezi Péterrel és Jánossal együtt. A 62-ben fellángolt keresztényüldözés idején halt vértanuhalált. Földi maradványait őrzik Santiago de Compostellában.

Ez a közel ezer kilóméter gyaloglás más értelmet adott a távolságnak. Kézzelfoghatóvá vált, hogy az apostolok útjai hogyan jelenthették Isten országának építését. Az úton nagyon sok emberrel találkozva, a Lélek bölcsességével tettek bizonyságot arról, amit láttak és hallottak Jézustól. Szóban, tettben és imádságban. Ma mi sokkal rövidebb idő alatt, sokkal több emberrel tudjuk megosztani a gondolatainkat. A kérdés az, hogy min gondolkodunk? Akarunk-e Istenről, Jézus földi ténykedéséről beszélgetni bárkivel is? Szívesen mondjuk-e el, ha valami a cselekvő szeretet miatt megoldódik? Hagyjuk-e, hogy a Szentlélek irányítsa a mondandónkat? Akkor és annyit beszélünk-e, amikor és amennyit kell? Ennek a tökéletesítése egészen életünk végéig feladatunk. Egyedül nem fog sikerülni. Kellenek hozzá társak, akikkel együtt zarándokolunk végig azon az úton, amely Atyánk karjaiban ér véget.

Köszönöm mindenkinek, aki imával, rámgondolással támogatta utamat. Bízom benne, hogy lesz következő zarándok, aki útrakel és a "veletekvagyok.hu" oldalon megosztja velünk gondolatait. Imádságos lelkülettel megerősödve tér majd vissza és képes lesz bátorítani, biztatni testvéreit, hogy az imádságnak ezt az ősi formáját minél többen megismerjék és gyakorolják.

Útszakaszok

 
Zarándoklattal pályázok

 
Kövess minket!

 

 
Bookmark and Share

Készítette: megaweb