Hétköznapi csodavárás
Szentkút-Vác és a migráció
2015. szeptember 19. 01:00:00
Éjszakai imádság
2014. április 28. 16:00:00
Advent
2013. december 14. 15:00:00
Majdnem sírtam
2013. június 28. 10:15:00
Furcsa eset
2013. június 22. 20:13:00

Kati útijegyzetei: A harmadiktól a hatodik napig

Készítő:: Tornay Gábor Publikálva: 2013. szeptember 24. 23:45:00

A harmadik napon nagyon elfaradtam. Szinte az egész utat végigimádkoztam. Nem tudom mennyire kedves az Úrnak amikor az ember számolatlanul mondja az imákat, minden esetre nekem erőt ad. Nem tudok zenét hallgatni, sem hangoskönyvet, mert zavar a fülhallgató. Késön, öt óra után értem Pamplonába. A város tele volt, természetesen a szállások is. Ennek köszönhetően viszont némi kis extra pénzért egy kétágyas szobában kaptam szállást, és fürdőkáddal kényeztethettem magam. A város nagyon szép, de turistáskodni nem volt erőm. Az esti szentmisén sikerült résztvettem a Szűz Mária templomban.

Egyébként fantasztikusan szépek a templomok itt. Másnap reggel megint nagyon nehezen vittek a lábaim. Korán kezdtem a Rózsafüzért, mert nagyon nagy meredek várt ránk. Aztán a csúcson minden megváltozott! Annyira elérzékenyültem, amikor megláttam a fém figurákat, nem akartam elhinni én valóban itt vagyok, megcsináltam! Ez akkora erőt és lendületet adott, hogy szinte repültem Puente La Reinaba. Ott megint csak kellemes érzés volt, hogy a recepciós úr kicsit kivételezett velem és másik két fiatal magyar lánnyal, megkaptuk az egyetlen négy ágyas szobát egy negyedik kedves hölgy társaságában. Később elbeszélgettem vele, mondta, hogy nagyon szereti Budapestet, és a magyar zarándokok nagyon rendesek. Jó volt akkor és ott magyarnak lenni és nem csak a kényeztetés miatt.

Másnap Estella volt a cél, számomra kedves szándékkal. A reggelek nehezen indulnak, az első nagyobb megpróbáltatás során elkezdem a Rózsafüzért. Ezen a napon kora délután nagyon nehezen ment a gyaloglás. Elhoztam az útra édesanyám volt rózsafüzérét, aminek hihetetlen ereje volt. Olyan közel éreztem magamhoz, és annyi erőt adott, hogy hihetetlen. Így aztán olyan hamar értem be Estella-ba, mint még soha. Egyszerű donativo szállásra mentem, amit önkéntesek üzemeltettek. Szembe vele a templom. Az esti szentmise után az atya az oltár elé kérte a zarándokokat. Mindenkinek megkérdezte a nevét és hogy honnan jött. Nagyon szép szentképet kaptunk egy zarándok imádsággal.

A hatodik napon Los Arcos volt a cél. A szokásos nehézkes indulás után megfogadva Gábor tanácsát kihagytam a Villamayort. Sok zarándoknak nagyon rossz állapotban van a lába. Egyikük, aki velem tartott, örült, amikor megtudta, nem kell megmásznia a hatalmas sebeivel egy újabb hegyet. Nagyon meleg volt, hosszú lakatlan úton árnyék és víz nélkül. Az emberek jók! Ma kétszer is megtörtént, hogy helyiek segítették a zarándokokat. Reggel egy ház előtt egy kosárban füge volt kirakva rajzos útmutatással, hogyan kell megenni. Délben pedig a hosszú szakasz előtt egy lakókocsiban spagettivel, teával, keksszel kínálta egy úr a zarándokokat, ingyen! Fél négy felé érkeztem meg, elég jól bírtam.

Sokat tanultam ezekben a napokban. Egyrészt a testem lassan megszokja a folyamatos terhelést, másrészt nagyon jó érzés a nap nagy részét imádsággal tölteni. Sok minden hiányzik még, a gondolataim főleg a fizikai megpróbáltatásról szólnak, de nagyon jó néha megállni, körülnézni és elcsodálkozni a Jó Isten csodálatos világán. Igyekszem minél gyakrabban megállni, rácsodálkozni a teremtett világra, hiszen eddig olyan könnyen átsiklottam azokon a szépségeken, amik nap mint nap körülvesznek minket.

Útszakaszok

 
Zarándoklattal pályázok

 
Kövess minket!

 

 
Bookmark and Share

Készítette: megaweb